top of page

Beques menjador

Comença la distribució de les beques menjador a l'alumnat mentre duri l’aturada de classes per la COVID-19: https://www.edubcn.cat/ca/noticies/detall?54046

 

Uns trenta mil alumnes de P3 a quart d'ESO amb dret a beca menjador rebran una targeta moneder per garantir l'ajut alimentari durant el confinament per la Covid-19. Aquest ajut, finançat per l'Estat i posat en marxa per la Generalitat, és de 4 euros per cada dia lectiu que l’infant no pot anar a l’escola.

Es tracta d’una targeta bancària de caràcter especial que estarà carregada inicialment amb 40 euros per cobrir les dues primeres setmanes de l’estat d’alarma, i s’actualitzarà cada quinze dies.

COM PUC ACONSEGUIR LA TARGETA MONEDER?

Els centres educatius o el Consorci d’Educació es posaran en contacte per telèfon amb les famílies que tenen dret a la beca menjador i els proposaran dues opcions per recollir la targeta al centre de l’infant:

  • Esperar que s’acabi el confinament.

  • Concertar prèviament una cita per anar al més aviat possible a recollir-la, preferiblement l’endemà.

COM ES GARANTIRÀ LA SEGURETAT?

Un equip de treballadors municipals voluntaris gestionarà a cada centre educatiu el lliurament de les targetes moneder. Per evitar aglomeracions i minimitzar els riscos, se seguiran les mesures de prevenció recomanades per l’Agència de Salut Pública:

  • Hores convingudes i esglaonades: un màxim de 15 famílies cada mitja hora.

  • Distància de seguretat d’un metre i mig.

  • Equipament de protecció: guants, mascaretes i desinfectant.

  • Recollida sense contacte físic amb el personal.

COM FUNCIONA LA TARGETA MONEDER?

Un cop recollida, la targeta moneder ja estarà activa i preparada perquè es pugui fer servir. L’ús de la targeta queda restringit a establiments d’alimentació amb lector de targetes.

El període de validesa de la targeta serà d’un any.

https://ajuntament.barcelona.cat/santmarti/ca/noticia/aixi-funcionen-les-targetes-moneder-per-compensar-les-beques-menjador-2_932123

En aquests moments en què haurem de buscar, entre totes, més espais per conversar i expressar emocions, en què caldrà regenerar dosis de paciència i ser creatius en les relacions i la comunicació familiars,el Centre per a Famílies amb Adolescents, que formen el Servei per a Adolescents i Famílies (SAIF), continuen escoltant els vostres neguits.

 

Per parlar amb el Centre per a Famílies amb Adolescents, podeu trobar-los de dilluns a dijous, de 9.00 a 13.00 hores i de 15.30 a 18.30 hores, i els divendres, de 10.00 a 13.30 hores:

  • Per Whatsapp: 680 178 972

  • Per correu electrònic: saif@bcn.cat

bottom of page